За какво да платим?

Трябва да платим за:

ТОЧНОСТ: точността на сглобката между отделните детайли. Най-голямата заплаха за дълготрайността на дървения под е водата. Тя прониква през пукнатините и предизвиква надуване, разрушаване на покритието и/ или обезцветяване, особено при порести дървесни видове като ясен и дъб.

Hо как да разберем?

Съединете няколко паркетини и веднага ще разберете дали си пасват добре. Нут и перото трябва да са с ненарушена повърхност, без дефекти, вдлъбнатини и щръбнати участъци. Всеки край, който не харесате ще се превърне в доста скъпа разпалка и автоматично увеличава цената на кв.метър.

ДОБРА ОБРАБОТКА:
ще ви струва по малко в дългосрочен план, ако сега платите повече за добра обработка и качествени материали

ПРОДУКТ ЛЕСЕН ЗА ПОДДЪРЖАНЕ: повечето подове се лакират с полиуретанови или лакове на восъчна основа (масла). Последните са почти излезли от употреба, тъй като изискват непрекъснато полиране, за да изглеждат добре. Докато поддържането на полиуретановите е лесно и на практика безплатно.
 
ПРОДУКТ С НЕПРЕХОДЕН ВИД: дървеният под е на практика решение за цял живот и при избора на обработка и цветови решения трябва да сме  по-скоро консервативни. За разлика от покритието на стените, което може да се сменя  според модните тенденции, при паркета това е скъпо струващо и трудоемко.